werk

addedcolour.com

opdrachtgever

Virgill olvira

Ontwikkeling van Merkidentiteit voor Added Colour Talenten Hub

Achtergrond Virgill Olvira benaderde studioplay® met de ambitie om een naam en merkidentiteit te creëren voor een talentenhub gevestigd in Amsterdam Zuidoost. Het doel was om een dynamische en cultureel rijke uitstraling te realiseren die de diversiteit en creativiteit van Zuidoost weerspiegelt.

Creatieve Sessie Tim van studioplay® initieerde een creatieve sessie om de kernwaarden van het project te identificeren. Hierbij werden ideeën en inzichten gedeeld om de essentie van de talentenhub vast te leggen.

Moodboards Als volgende stap presenteerde Tim drie moodboards die verschillende visuele richtingen vertegenwoordigden. Deze moodboards dienden als inspiratie voor het verdere ontwikkelingsproces en gaven Virgill Olvira de mogelijkheid om een voorkeur aan te geven.

Brand Manual Gebaseerd op de gekozen richting, ontwikkelde studioplay® een uitgebreide brand manual die de visuele identiteit, kleurenpalet, typografie en andere merkelementen definieerde. Deze manual vormde de leidraad voor alle toekomstige uitingen van het merk.

Naamcreatie In samenwerking met Virgill en Milo werd een speciale sessie gewijd aan het bedenken van een passende naam voor de talentenhub. Tim putte uit zijn 'namen database' en stelde diverse suggesties voor, waarbij de kernwoorden als leidraad dienden. De naam "Added Colour" kwam als meest veelzeggende naar voren, symbolisch voor de toevoeging van talent, culturele kracht en trendsettende waarde vanuit het culturele potentieel van Zuidoost. Er wordt letterlijk kleur toegevoegd aan een organistatie.

Ambassadeurschap Om het merk nog sterker te positioneren, werd Patta, een gerenommeerd merk met wortels in de cultuur van Zuidoost, betrokken als ambassadeur. Dit versterkte niet alleen de geloofwaardigheid van Added Colour, maar verbond het ook met de rijke culturele geschiedenis van de regio.

Resultaat De samenwerking resulteerde in een krachtige merkidentiteit voor Added Colour, die niet alleen de diversiteit en creativiteit van Amsterdam Zuidoost weerspiegelt, maar ook een brug slaat tussen talent en culturele kracht. Met Patta als ambassadeur heeft Added Colour een solide basis om zijn positie als een bloeiende talentenhub te vestigen en te groeien.

Nieuwsgierig naar wat studioplay met jou kan doen?

Kom spelen

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.